Sehablarloperoamiestilo

Lingüística y pensamientos emancipados

Tchin-Tchin

TchinTchinbyBepuntokomAhora que llegó la hora de un nuevo deleite semanal con abundancia y frenesí de copas y demás, me complace compartir la nota que llegó entre mis manos hace ya unos meses. No creéis que quiero amargarles, porque en acabar mi cuarta semana de abstinencia me siento siempre más desocializadu. Nada que ver, aunque no impide que me sienta desconectadu con miS genteS o encontrar mi lugar en espacios festivos!! Solo que me parece interesante reflexionar individualmente o colectivamente, que pertenecemos o no a movimientos sociales, sobre nuestra relación con el alcohol.

También hace algunxs meses que M. me contestó algo como “Que moderno es eso de apuntar que unx lleva X tiempo sin beber y que ya toca ir por cuyo!” cuando le decía que llevaba una semana sin beber y ya me hacía falta mi dosis molecular de alcohol, y claro sus efectos. Me quedó gravado su comentario!

Es cierto que me encanta experimentar la catarsis, siendo en este caso el peso del sistema capitalista el mal nocivo acumulado hasta la más escondida célula de mi cuerpo. Soy sujetu al descontrol extremo cuando bebo, tengo dificultades a poner limites una vez se manifieste la ebriedad, puedo estar bebiendo varias horas al día, no especialmente de noche, y sobretodo cada día ya que tengo una vida social extensa. Es eso alcoholismo social? Creo que sí! Eso es mi experiencia, es mi decisión de ser abstinente lo que dure, espero por un largo tiempo, así mismo creo relevante que cada unx se plantee una reflexión sobre su proprios consumo de sustancias licitas provocando alteraciones físicas y mentales.

CAFETES LLIURES D’ALCOHOL

Algunes membres del CSOA del C/Amilcar1 volem convidar-vos a reflexionar sobre la necessitat o no de tenir un espai lliure d’alcohol al nostre entorn. Sabem que és un debat que provoca diferents reaccions i que fins i tot entre nosaltres no ens hem posat d’acord, però el creiem plenament necessari. A fi d’aconseguir el consens i que totes ens sentim a gust amb el projecte, s’ha optat per escollir als divendres com a dia de “Cafeta Lliure”. Alguns arguments que recolzen la decisió d’algunes de crear aquest espai són els següents :

 • Perquè creiem en la lluita contra la dependència social i física de l’alcohol.

  Considerem que l’alcohol es una forma de opressió i control cap a la población que compleix la funció d’adormiment social. En un contexte social en el qual existeix una lluita latent contra el poder politico-económic, la dominació del capital pren diferents formes per reduir a la individu a esclava del sistema, i educolrar en seu entorn perquè es conformi amb el seu paper submissiu. Estem domesticades a través de la feina, l’educació, la família, el civisme, i per què no dir-ho? també de l’oci. L’alcohol, a més de tenir un efectes físics d’alteració de l’estat, comporta una repercussió econòmica innecessària per les persones i té un paper massa protagonista en la manera com interaccionem amb el nostre entorn.

 • Perquè creiem que hi ha altres tipus de relació a part de la festa-borratxera.

  Som capaces d’interaccionar entre nosaltres de festa sense res más que la nostra pròpria integritat, creativitat, honestedat i coratge? Podem repensar el nostre temps lliure sens alcohol? Quina autenticitat tenen les experiències i relacions en el que molts cops l’embriaguesa és la més destacada? Estem acostumades a emborratxar-nos per afavorir la sociabilització i sentir més seguretat en nosaltres mateixes, quan realment tenim l’opció relacionar-nos sense alcohol, segurament sentint-nos més a gust.

 • Perquè no volem contribuir amb aquest mercat, no volem gestionar-nos amb el negoci de l’alcohol.

  L’alcohol suposa moltes vegades una de les fonts d’autogestió més importants dels centres socials i demés espais polititzats. I si els diners que destinem en beguda, els utilitzéssim per altres fins més necessaris en el nostre entorn (material, menjar, fiances, etc)? Val la pena aquest finançament a canvi de situacions indesitjables? Per què molts cops no assistim a les altres activitats que no siguin les festes-borratxeres?

 • Perquè considerem que el cos és capaç d’aportar-te tot allò que et dóna l’alcohol.

  Doncs amb aquestes cafetes apostem per començar a relacionar-nos sense alcohol almenys un dia a la setmana, a passar el temps lliure per reunir-nos sense aquest condicionant. Moltes de nosaltres encara estem tenint aquest debat, partim de punt diferents, i tenim varies opinions, i del que es tracta de seguir construit-les.

 • Perquè ens solidaritzem amb les companyes que no volen consumir alcohol, ja sigui com a forma de desinhibir-se, o com a forma de dependència o consum.

  Volem deixar clar que moltes de nosaltres no som abstèmies, però considerem que és necessari un treball personal i col.lectiu enfocat a combatre l’alcoholisme com a rutina festiva constant. Aquest text sorgeix de la opinió d’unes quantes i no és tancat. Considerem necessària l’alternativa als espais suposadament polititzats on únicament es donen dinnàmiques de funcionament destinades al consum d’alcohol.

Benvigudes a les cafetes lliures.

1Ahora conocido como CSOA La Llamborda

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Información

Esta entrada fue publicada en 26 abril, 2013 por en Kontemplando y etiquetada con , , .
A %d blogueros les gusta esto: